Over IBK

Maximale temperatuurbeheersing voor utiliteit en (voedings)industrie

Bij IBK werken mensen met lef! Want met doen wat we altijd deden veranderen we de wereld niet. Als wij een positieve bijdrage willen leveren, moeten we niet bang zijn om te proberen. Leren doen we met vallen en opstaan, maar we zetten altijd meer stappen vooruit dan achteruit. Met elkaar, voor iedereen.

Wij zorgen al vanaf 1965 voor de juiste temperatuur in Nederland! En vanaf de jaren 80 doen we dat groen. Bij de introductie van de warmtepomp stonden we vooraan. Airco met propaan paste ook in ons straatje, dus dat was een logisch vervolg…

En nu willen wij in 2025 marktleider zijn op het gebied van duurzame warmte- en koudetechniek.

Bekijk werken bij IBK video

"We kijken naar onze mensen om en willen dat ze op hun plek zitten. Het doel is dan ook om de organisatie beter te maken, door onze medewerkers beter te maken".

Jan-Willem, Managing Director

Processen

Wij geloven niet in hokjes en in vakjes, wij geloven in kansen. Bij ons kom je niet te werken op een van de tig afdelingen. Wij zijn ook niet van de hiërarchie. Innovatie vraagt om wendbaarheid, om open deuren, om een eerlijke en open cultuur. Wij geloven wel in processen. Klantgericht en taakgedreven.

Hier worden wij nou warm van

Warmtepomp >> Energiebesparend, lagere CO2-uitstoot, kostenbesparend..

Wij leveren niet alleen warmtepompen, wij ontwikkelen en bouwen ze ook nog eens. Dat doen we al jaren.

Met de eerste generatie ammoniak warmtepompen leverde wij in de jaren 70 van de vorige eeuw al warm water tot 60⁰C. Gedreven door onze innovatieve kracht en enthousiasme hebben wij in 2013 met onze warmtepomptechnologie stoom geproduceerd van 120⁰C. Meest recent heeft IBK met zijn partners in een field lab zelfs stoom geproduceerd tot 150⁰C.